Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opening jubileumexpositie 20 jaar Stripcollectief De Inktpot + boekpresentatie Groot Utrechts Monsterboek

1 november 2023 van 16:45 - 18:30

Gratis

Voor het Groot Utrechts Monsterboek heb ik 4 pagina’s strip gemaakt, genaamd Lûne over een monster in Utrecht Lunetten.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Utrecht nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling ter gelegenheid van 20 jaar Stripcollectief De Inktpot.

Wethouder Cultuur Eva Oosters opent de expositie op woensdag 1 november 2023 om 17.00 uur in de hal van het Stadhuis aan de Stadhuisbrug 1. U bent vanaf 16.45 uur van harte welkom. De ontvangst duurt tot 18.30 uur.

In november 2023 viert het stripcollectief De Inktpot hun twintigjarig jubileum met een overzichtstentoonstelling in het stadhuis. Met daarin ook tekeningen van het jubileumboek Het Groot Utrechts Monsterboek.

In november 2003 verscheen het eerste nummer van Beeldblad De Inktpot. Het blad was opgezet door enkele Utrechtse stripmakers en bood een podium voor strips en ander tekenwerk van Utrechtse tekenaars. Na veertien nummers van het blad gingen de tekenaars van -intussen- Stichting De Inktpot zich toeleggen op de uitgave van stripboeken.

In de loop der jaren ontstond een min of meer hecht gezelschap tekenaars, dat in wisselende samenstellingen stripboeken maakt en daarop aansluitend tentoonstellingen en andere culturele activiteiten organiseert. Kern van de uitgaven is altijd dat de onderwerpen Utrechts zijn en aansluiten bij wat actueel is in de stad -en soms de provincie- en dat ze gemaakt worden door meerdere Utrechtse tekenaars tezamen. In de expositie een selectie uit dit werk.

Het jubileumboek bevat korte en langere stripverhalen, paginagrote tekeningen en geïllustreerde verhalen over bekende monsters, maar ook door de tekenaar bedachte, historische en eigentijdse, ‘echte’ en overdrachtelijke. Monsters uit Utrechtse volksverhalen (zoals de basilisk in de Oudegracht) komen aan bod, net als het draakje dat middeleeuwse handschriften uit Utrecht kenmerkt.

Deze tentoonstelling is te zien van dinsdag 31 oktober tot en met donderdag 23 november 2023.

Organisator

Stichting De Inktpot
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stadhuis Utrecht
Stadhuisbrug 1
Utrecht, 3511 KP Nederland
+ Google Maps