Cartoons en illustraties

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beeld bijdraagt aan beter begrip en – in tegenstelling tot alleen tekst – aanzet tot actie. Daarnaast trekt het meer de aandacht dan tekst alleen. Krantenpagina’s uit 1880 bevatten voornamelijk tekst, wat tegenwoordig saai en ontoegankelijk oogt. Uw oog wil meer! Wat wilt u uitdragen of bereiken? Hoe kan een cartoon of illustratie bijdragen aan uw doelen? Of heeft u een illustratie nodig voor een campagne of poster? Ik teken!

Tekeningen met welk doel?

Ik teken cartoons en illustraties voor bedrijven en organisaties sinds mijn eerste betaalde opdracht in 1993 om een verandermanagementcampagne te ondersteunen in beeld voor Vector Aandrijftechniek. Cartoons of illustraties om artikelen te ondersteunen of uw boek te illustreren. Losse humoristische cartoons of strips. Illustraties voor op posters voor symposia of evenementen. Kerstkaarten of geboortekaartjes. Interactieve cartoons of geanimeerde tekeningen (animated GIF)? Alles kan, liefst met een humor en een knipoog.

Mijn tekenwerk is maatwerk. Uw wensen en doelstellingen staan voorop. Daarbij kijk ik goed naar wat u wilt uitdragen, of bijvoorbeeld het veranderproces, de doelgroep, het proces. Hierbij benut ik ook mijn ervaring als brainstormer, (project)manager en kritisch en analytisch denker om nét dat stapje verder te graven om te kijken waar uw behoeftes zitten. Gecombineerd met een goed ontwikkelde dosis (taal)humor uiteraard. Dus wat wilt u?

Actief meedenken

Ik denk graag mee met mijn opdrachtgevers om te komen tot de best passende en leukste resultaten. Ik heb vakinhoudelijke kennis van veel vakgebieden en domeinen, door werk, vrijwilligerswerk, mijn brede interesse en snelle analyse, veel (in)lezen en uitgebreide gesprekken met professionals binnen veel werkvelden.

Hierdoor kan ik veelal zonder veel benodigde uitleg snel de diepte in om mee te denken met wat voor cartoons of illustraties u nodig heeft. Ik ben inhoudelijk bekend met veel verschillende werkvelden.

Werkvelden
Werkvelden waar ik ervaring mee heb zijn o.a. (maar niet uitsluitend):

Opdrachten

Voor opdrachten of meer informatie betreffende cartoons en illustraties kunt u contact met me opnemen.
Prijzen zijn afhankelijk van o.a. de hoeveelheid detail, werk en benodigde voorbespreking. De prijs wordt vooraf in overleg vastgesteld. Tekenwerk kan in kleur, grijstinten of alleen lijntekening. Net wat u wenst!

Achtergrond

Al sinds mijn studententijd teken ik cartoons, strips en illustraties voor diverse organisaties en bladen. Tijdens mijn studie Fundamentele Biomedische Wetenschappen ben ik jarenlang beelredacteur, hoofdredacteur, eindredacteur én striptekenaar geweest van het tweewekelijkse magazine van de Faculteit Biologie en de Utrechtse Biologen Vereniging (UBV). Hierdoor heb ik veel ervaring in het analyseren van teksten, de essentie eruit halen en er een cartoon of illustratie bij maken. Zowel bij luchtige onderwerpen als bestuurlijke stukken en wetenschappelijke artikelen. Tijdens mijn studie tekende ik als bijbaan voor LAD-magazine (Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband). En uiteraard voor allerlei studentenorganisaties en evenementen cartoons, posters en tekeningen. Naast mijn reguliere werk heb ik ook opdrachten gedaan voor o.a. CIBIT (IT architectuur, 2003), de Rabobank (campagne voor nieuwe Agile processen in 2005), ND Logistics (sociaal jaarverslag 2006) en Feniks Talent (de fases van het begeleidingsmodel, 2016). En altijd eigen werk gepubliceerd: cartoons, strips, wenskaarten, illustraties.