stemdommer

‹‹ Eerste ‹ Vorige Random Volgende › Laatste ››
Klodder & Kluwen - stemdommer

Kader 1:
er zijn al genoeg stemwijzers. tijd om wat minder verantwoord te doen met de klodder & kluwen stemdommer!

hoe onderscheidend zijn de 37* (!) partijen die meedoen aan de tweedekamerverkiezingen? uiteraard minimalistisch klodder & kluwen stijl.

Klodder: echt stemverheffend zal het niet worden...
Kluwen: in het laatste plaatje kun je zien wat de partij van jouw keuze is!

Kader 2:
welke kleuren van partijlogo's spreken jou het meeste aan?
of ga je juist voor herkenbaarheid?
deze tweedekamerpartijen onderscheiden zich duidelijk. als dat is wat je zoekt, kies er dan een van. omdat het kan. geen stemwijzers of -dommers voor jou, je had je keuze al gemaakt. je bent lekker vooringenomen. niets meer aan doen.

Kader 3:
of ga je lekker duurzaam en voor groen? welke groen vind jij het mooist? stem dan daarop!
het lastige is wel weer dat niet al deze partijen een echt groen programma hebben of de klimaatcrisis aan willen pakken.
maar het gaat jou alleen voor groen voor de bühne, toch? geeft een goed gevoel wat bij te dragen, je draagt je kleur met trots!
(de twee nieuwkomers maken het kunnen onderscheiden weer wat lastiger...)

Kader 4:
je gaat voor paars. zoals in de tijden van premier kok. alleen jammer dat geen van deze partijen in een paars kabinet zit. maar paars is gewoon een hele mooie kleur en helemaal niet meer seventies.

bij seventies paars hoort oranje! want je bent verslingerd aan voetbal, het koningshuis, appelsientje of nationalisme. tijd voor een feestje?

Kader 5:
sommige kleuren zijn traditioneel verzuild. zoals rood. maar dat zijn er nog weinig en wij houden ze niet meer uit elkaar, deze partijen van bloed (zonder 'und boden'), zweet en de laatse jaren veel tranen.

blauw staat niet voor blue collar. nee. deze partijen lijken vrij uitgesproken steeds uit elk hun eigen niche (gesundheid!) te komen. en alleen blauw was niet onderscheidend genoeg. dus hebben ze wat kleurtjes erbij. van welke word jij (b)lauwwarm?


Kader 6:
je denkt graag zwart-wit? het lijken one-issuepartijen, maar zijn het weer niet. ze voegen subtiel wat kleur toe aan het politieke landschap (of een heel klein beetje aan hun logo).

de resterende partijen zijn wat lastiger te categoriseren op kleur. toch maar een poging.

houd je van wielrennen en de astanaploeg of ben je fan van borat? dit is hem!

is deze partij onderscheidend? aan de kleur te zien eerder onderschijtend of uitgescheten?

Kader 7:
(TROTS, OPRECHT) iets met onze driekleur of de prinsenvlag, maar of je oprecht trots op deze partijen moet zijn?

van links naar rechts:
deze kleuren hadden we in plaatje 2 ongeveer, maar dan op zijn kant, met een verbindend zwart stukje. oud-roze, helemaal jaren 80 babyboomersinterieur. het gras is groener bij de buren of zoiets. dit logo hebben we weggeklikt, want de kleuren spraken ons niet zo aan.Kader 8:
op welke partij ga jij dom stemmen?
zoek het met het nummer naast het verklodder-en-kluwde logo op.
de volgorde is die van de kieslijsten.

2. VVD 3. PVV 5. CDA 4. D66 1. GROENLINKS 18. SP 17. P.v.d.A. 20. ChristenUnie 6. Partij voor de Dieren 12. 50PLUS 13. SGP 28. DENK 29. Forum voor Democratie 25. BIJ1 22. JA21 15. CODE ORANJE 9. Volt 24. NIDA 26. Piratenpartij 19. LP 27. JONG 10 . Splinter 7. BBB 16. NLBeter 33. Lijst Henk Krol 31. OPRECHT 21. JEZUS LEEFT 30. Trots op Nederland 32. Ubuntu Connected Front 8. Partij van de Eenheid 14. DE FEESTPARTIJ 11. Vrij en Sociaal Nederland 35. Modern Nederland 34. De Groenen 23. Partij voor de Republiek

* gelukkig hebben niet alle partijen een logo, dus de partijen zonder gelden als blanco stem.
‹‹ Eerste ‹ Vorige Random Volgende › Laatste ››

stemdommer